Merkkihuolto.fi

Merkkihuolto

Merkkihuolto.fi on Autoalan keskusliiton ylläpitämä sivusto, jossa on paljon hyvää tietoa miksi merkkihuoltoa kannattaa käyttää autohuoltona.
Sivulta löydät myös kätevästi alueesi merkkihuollot, merkistä riippumatta!

Valtuutettu merkkihuolto on luotettava valinta

Ammattitaito, kokemus ja erikoistuminen yhteen merkkiin – siinä ovat valtuutettujen merkkihuoltojen keskeiset edut. Autot kehittyvät nopeasti, ja niiden asianmukainen huoltaminen vaatii yhä enemmän osaamista. Merkkihuoltojen mekaanikot ovat erikoistuneet yhteen automerkkiin, ja jokainen työpäivä kerryttää lisää kokemusta juuri siitä tietystä merkistä.
Sen lisäksi, että valtuutetuissa merkkihuolloissa autostasi pitävät huolta maan ammattitaitoisimmat mekaanikot, voit luottaa siihen, että käytettävät laitteet ja työkalut ovat parhaita mahdollisia. Lisäksi autoosi asennetaan ainoastaan juuri sitä varten suunniteltuja alkuperäisiä varaosia.
Kokeneiden mekaanikkojen suorittamat huollot ja korjaustyöt takaavat, että autosi pysyy luotettavana ja turvallisena – ja samalla myös autosi jälleenmyyntiarvo säilyy mahdollisimman korkeana.

Ohjelmistopäivitykset pitävät auton parhaimmillaan

Autossasi on jopa useita tietokoneita, jotka vaativat päivityksiä aivan kuten tavalliset kotitietokoneetkin. Valtuutetusta merkkihuollosta saat tarvittaessa kaikki autosi tarvitsemat päivitykset, jotka valmistaja on autosi valmistumisen jälkeen sitä varten suunnitellut. Näillä päivityksillä taataan autosi paras mahdollinen toiminta kaikissa tilanteissa.
Ohjelmistopäivityksillä auto voidaan saada entistäkin toimivammaksi esimerkiksi turvallisuuden, taloudellisuuden ja mukavuuden osalta.

Turvallisuus

Ohjelmistopäivityksillä voidaan vaikuttaa ajonhallintajärjestelmän (ESP) toimintaan. Ajonhallintajärjestelmän toiminnan parantamisella voidaan helpottaa auton hallittavuutta ääritilanteissa.
Päivityksillä voidaan vaikuttaa myös lukkiutumattomien jarrujen (ABS) toimintaan, jolloin auto voidaan saada pysähtymään tietyissä olosuhteissa (esimerkiksi sohjoisessa lumessa tai pehmeällä hiekalla) aikaisempaa paremmin.

Taloudellisuus ja ympäristöystävällisyys

Auton moottorinohjauksen päivityksellä voidaan vaikuttaa moottorin toimintaan ja vähentää ajoneuvon kulutusta ja pakokaasupäästöjä sekä joskus parantaa myös moottorin suorituskykyä.

Mukavuus

Automaattivaihteiston ohjauksen päivityksellä voidaan muuttaa esimerkiksi jonkin vaihteen vaihtamiskohdan kierrosaluetta tietyissä olosuhteissa ja näin saada vaihteisto toimimaan paremmin.
Päivityksillä on mahdollista parantaa lisäksi esimerkiksi radion herkkyyttä tai ilmastoinnin toimintaa ja lisätä joissakin tilanteissa niiden toimintoja.

Koulutus ammattitaidon takeena

Päivittäisten työtehtävien tuoman kokemuksen lisäksi merkkihuoltojen mekaanikkojen merkkikohtaisen asiantuntemuksen takeena on kattava ja monipuolinen koulutus, joka on jatkuvaa. Valtuutetussa merkkihuollossa työskentelevä mekaanikko käyttää vuodessa kouluttautumiseen jopa 25 päivää. Muissa korjaamoissa koulutus ei ole yhtä kattavaa – eikä koulutus keskity vain yhteen tiettyyn merkkiin.