Uusi täyssähköinen Volvo EX90 – uuden aikakauden alku.

 

Tutustu uuteen täyssähköiseen
Volvo EX90 -lippulaivamalliin

 

Volvo EX90 ei ole vain Volvon uusin auto – se edustaa täyssähköisten ja ohjelmistopohjaisten autojen uutta sukupolvea ja Volvon uuden aikakauden alkua.

Tavoitteemme on jo lähes sadan vuoden ajan ollut innovoida ja luoda uusia standardeja ihmishenkien pelastamiseksi. Tämä perintö saa jatkoa Volvo EX90:n kanssa. Tietojenkäsittelytehon ja ohjelmiston ainutlaatuisen yhdistelmän ansiosta Volvo EX90 voi käyttää älykkäitä turvallisuusteknologioita, kuten lidaria ja kuljettajan havainnointijärjestelmää, jotka vievät meitä kohti tulevaisuuden visiotamme, jonka mukaan kukaan ei menehdy tai loukkaannu vakavasti uudessa Volvossa. Volvo EX90 tarjoaa myös uudenlaista yhdistettävyyttä, jonka ansiosta autosta tulee aina vain parempi, turvallisempi ja kuljettajan toiveisiin mukautuvampi ajan kuluessa. EX90:n innovaatiot auttavat kuljettajaa ajamaan ja elämään kestävämmin, ja sen muotoiluratkaisut esittelevät ylpeinä skandinaavisia juuriamme. Volvo EX90 sisältää ominaisuuksia ja palveluita, jotka tekevät ajamisesta, lataamisesta ja auton kanssa elämisestä miellyttävän vaivatonta.

Volvo EX90 on meidän näkemyksemme suuresta sähköisen aikakauden SUV-perhemallista, emmekä malta odottaa sen paljastamista. Esittelytilaisuuden aikana Volvon pääjohtaja Jim Rowan ja muut johtohenkilöt ja asiantuntijat kertovat sinulle Volvo EX90:n tekniikasta, muotoilusta ja muista kohokohdista, jotta pääset tutustumaan autoon syvällisemmin.

Tasainen teho tekee joka ajosta muistamisen arvoisen

Toimintamatka sähköllä
Enintään
Latausaika
(nopea lataus 10–80 %)
TEHO Kiihtyvyys
(0–100 km/h)

585km

30min

408hv

5.9s

Luvut ovat alustavia. Ne on johdettu Volvo Carsin Volvo EX90:lle tekemistä arvioista ja laskelmista, eikä niiden yleispätevyydestä anneta takuita. Toimintamatka ja energiankulutus todellisissa olosuhteissa vaihtelevat ajotavan ja muiden ulkoisten tekijöiden mukaan. Latausajat ovat riippuvaisia eri tekijöistä, kuten ulkolämpötilasta, akun lämpötilasta, latauslaitteistosta sekä akun ja auton kunnosta. Ajoneuvojen sertifiointi on kesken.

 

Volvo EX90 lyhyesti

7 istuinta

Uudessa Volvo EX90-katumaasturissamme on seitsemän mukavaa, aikuisille mitoitettua istuinta.

100-prosenttisen sähköinen katumaasturi

Neliveto ja yhden polkimen ajo tekevät matkasta sekä innostavan että rentouttavan.

Laadukas äänentoisto

Volvo EX90:een räätälöity Bowers & Wilkins -äänentoisto tarjoaa omaa luokkaansa olevan 3D-tilaäänikokemuksen.

Uusia turvallisuusominaisuuksia

LiDAR-anturien ja matkustajien tunnistuksen ansiosta Volvo EX90:n vakioturvavarustelu on Volvon kaikkien aikojen paras.

 

LiDAR- ja Safe Space -tekniikka

Volvo EX90:n ulkoisia antureita, tutkia, kameroita ja ultraääniantureita täydentää LiDAR-tekniikka, joka skannaa jatkuvasti auton edessä olevaa ympäristöä ja auttaa luomaan tarkan arvion ympäristön kohteiden muodosta ja koosta kolmiulotteisina. Yhdistämällä ulkoisen ympäristön havainnoinnin kuljettajan tilan valvontaan voimme havaita milloin kuljettaja tarvitsee ylimääräistä tukea ja ottaa tällöin käyttöön tarvittavat toimet turvamarginaalien säilyttämiseksi.

Pilot Assist – kehittynyt kuljettajaa tukeva tekniikka

Volvo EX90:n kehittynyt kuljettajaa tukeva tekniikka tekee matkastasi sujuvamman ja rentouttavamman. Auto voi auttaa sinua pitämään silmällä liikennettä ja kaistamerkintöjä, ja se voi tukea ajamistasi mukauttamalla ajonopeuttasi ja etäisyyksiä kulloistenkin ajo-olosuhteiden mukaan. Se voi hallita nopeutta jyrkissä kaarteissa ja tukea ohjausta kaistaa vaihdettaessa. Jos auto havaitsee minkäänlaisia merkkejä siitä, että kuljettaja ei reagoi, se voi jarruttaa auton pysähdyksiin kaistalla pysyen.

Helppokäyttöinen infotainment-järjestelmä

Volvo EX90:n ydintietokone tekee infotainment-järjestelmästä nopeamman ja helppokäyttöisemmän kuin koskaan. Sen intuitiivinen ja mukautuva käyttöliittymä mahdollistaa asetusten tallentamisen ja noutamisen yhdellä napautuksella uuden kontekstipalkin kautta.

 

Lue lisää Volvo EX90 >

Lataa hinnasto >