Siirry sisältöön
Tutustu laajaan vaihtoautovalikoimaan!
Varaa huolto
Siriusway
Siriusway
Siriusway
Siriusway
Siriusway

DACIA DUSTER – JÄRKIVALINTA

Saatavana myös automaattivaihteistolla

Kulkee niin kaupungissa kuin maastossakin, tällä pääset paikkoihin mihin muilla ei ole asiaa

DACIA DUSTER

Dacian filosofian mukaisesti Duster tarjoaa reilusti vastinetta rahalle. Dusterin voit valita joko etuvetoisena tai nelivetoisena.

Duster on varustettu tehokkain ja taloudellisin LED-ajovaloin ja siinä on Dacian uusi, Y-kirjaimen muotoinen valokuvio niin edessä kuin takanakin. Auton muotoilua on optimoitu aerodynamiikan parantamiseksi, mikä tarkoittaa entistä pienempiä päästöjä ja parempaa taloudellisuutta.

Dusterissa on vakiona kevytmetallivanteet kahdella ylimmällä varustetasolla (Expression-tasolla 16″ ja Journey- ja Extreme-varustetasoilla 17″). Dusterin vakiovarustelu on muutoinkin kattava: Vakiona on LED-lähivalojen ja -päiväajovalojen ohella aina ilmastointi, Bluetooth-toiminnoilla varustettu radio, ajotietokone, lämmitettävät etuistuimet, vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin, mäkilähtöavustin sekä peruutustutka. Journey- ja Extreme-varustetasoilla Dusterin varusteluun sisältyy myös muun muassa sadetunnistin sekä sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit.

MALLISTOSSA MYÖS AUTOMAATTI

Etuvetoisena Duster-mallistossa on 150 hevosvoiman teholla varustettu bensiiniturbomoottori, jonka yhteydessä on etuvetoisissa versioissa aina automaattivaihteisto. Nelivetona löytyy manuaalivaihteistolla varustettu bensiiniturbo (150 hv). Nelivetoversion käsivalintainen vaihteisto on 6-portainen, ja sen ykkösvaihde on välitetty lyhyeksi ennen kaikkea maastoajoa ajatellen.

Dieselmoottorilla varustetun Duster 4×4 Blue dCi 115:n tuotanto on päättynyt.

DUSTER KULKEE NIIN MAASTOSSA KUIN KAUPUNGISSAKIN

Dusterin maasto-ominaisuudet ovat erinomaiset. Hankalammissa maastoissa on iloa runsaasta 210 mm maavarasta sekä suurista tulo- ja jättökulmista (30 ja 33 astetta). Nelivetojärjestelmä on erittäin helppokäyttöinen: Keliin ja tilanteeseen sopivan etenemistavan voit valita keskikonsolissa sijaitsevasta sähköisestä kytkimestä.

Hyvissä olosuhteissa kannattaa hyödyntää 2WD-tilaa, jolloin vain etupyörät vetävät ja polttoaineen kulutus on pienimmillään. AUTO-tila jakaa voiman automaattisesti etu- ja taka-akselille tieolosuhteiden ja auton nopeuden mukaan, jolloin ajettavuus on paras. Maastoajoon suositeltava 4WD Lock (pakotettu 4×4) -tila jakaa voiman etu- ja taka-akselille (50/50), jolloin auton maasto-ominaisuudet ovat parhaimmillaan. Nopeuden ylittäessä n. 80 km/h kytkeytyy 4WD Lock -tila automaattisesti AUTO-tilaan. Vaihteiston lyhyt 1. vaihde täydentää maasto-ominaisuuksia kaikissa olosuhteissa.

Dusterin nelivetoversiossa on vakiona alamäkihidastin, joka toimii myös peruutettaessa. Lisäksi nelivedoissa on kosketusnäytöllä 4×4-monitori, josta voi seurata muun muassa kallistuskulmia ja kompassia.

HV

Moottorin teho

Nm

Vääntömomentti

Litraa

PA tankin koko

Litraa

Tavaratila