Siirry sisältöön
Tutustu laajaan vaihtoautovalikoimaan!
Varaa huolto

Renkaat ovat yksi autosi suurimmista turvallisuustekijöistä. Renkaat luovat kitkaa tiehen, jotta autoa on mahdollisuus hallita. Renkaat toimivat myös, oikein paineistettuina, kuorman kantavana ja jousituksen mukana iskuja vaimentavana elementtinä.

Lain mukaan kesärenkaan minimi urasyvyys on 1,6 mm. Talvirenkaan minimi urasyvyys on puolestaan 3 mm. Renkaan urien tehtävä on poistaa vettä renkaan kitkapinnan ja tien välistä. Mikään turvajärjestelmä ei riitä paikkaamaan huonokuntoisten renkaiden aiheuttamaa riskiä vesiliirrosta. Suosittelemme renkaiden urasyvyydeksi ympäri vuoden vähintään 4 mm.

Renkaan kyljestä löydät DOT merkinnän, joka kertoo milloin rengas on valmistettu. Dot merkinnässä kaksi ensimmäistä numeroa kertovat valmistusviikon ja kaksi jälkimmäistä numeroa kertovat valmistusvuoden. Tässä alla olevassa kuvassa rengas on valmistettu viikolla 48 vuonna 2017.

Ikääntyessään renkaan kumi kovettuu, rengas menettää ominaisuuksia ja pahimmillaan rengas saattaa puhjeta ikääntyneen kumiseoksen pettäessä. Yli viiden vuoden ikäiset renkaat ovat suositeltavaa vaihtaa uusiin, vaikka renkaissa olisikin vielä kulutuspintaa jäljellä.

Autamme mielellämme sinua etsimään sopivat renkaat autoosi!

Rengashotelli

Ei ole tilaa säilyttää renkaita?
Rengashotellipalvelumme sisältää renkaiden:

 • vaihdon
 • pesun
 • tarkastuksen
 • säilytyksen

Jätä siis renkaat meille säilytettäväksi rengashotelliin. Säästät tilaa, aikaa ja vaivaa!

Renkaiden kausivaihto

Renkaiden kevät/talvi–kausivaihto sisältää:

 • vaihdon
 • pesun
 • paineiden tarkastus / säätö

Nelipyöräsuuntaus

Auton nelipyöräsuuntaus on suositeltavaa tehdä erityisesti silloin, kun auto on epävakaa ajettava, ohjauspyörä on vinossa suoraan ajettaessa tai renkaat kuluvat virheellisesti. Myös uusien renkaiden oston yhteydessä on hyvä tarkistuttaa pyörienkulmat, etteivät uudet renkaat ala kulumaan virheellisesti. Kun rengaskulmat ovat kunnossa, auto on mielyttävä ajettava, hiljaisempi ja jopa kulutus voi olla pienempi.

Sisältää:

 • Vida kytkentä kalibrointi (Volvot)
 • Rengaspaineiden tarkastus
 • Kulumisen tarkistus
 • Ohjauspyörän asennon säädön
 • Etuaurauksen säädön
 • Taka-aurauksen säädön.