Timo Nissinen jää eläkkeelle, takana liki 44 vuotta ”hämiksellä”

Timo Nissinen 64v on tullut Hämeen Autovarusteen palvelukseen parikymppisenä vuonna 1977.

Elettiin kesäistä torstaita ja hän oli lähdössä seuraavana maanantaina Ruotsiin töihin Maraboun tehtaalle. Timo kuitenkin ajatteli, että hän vielä kerran tekee kierroksen eri firmoissa ja kysyy josko töitä saisi Jyväskylästä. Hän kierteli Jyväskylän keskustan yrityksiä läpi ja meni Tellervonkadulla kolkuttamaan Hämeen Autovarusteen ovea. Sieltä vinkattiin, että käyppäs Kuormaajantiellä kuorma-autopuolella, että siellä ehkä voisi olla jotain tarjolla.

Hän teki työtä käskettyä ja meni myyntipäällikkö Matti Roiko-Jokelan juttusille. Matti totesi, että kyllä voisi ottaa, mutta pitää varmistella toimitusjohtajalta. Pari tuntia he siinä odottelivat Aapo Riihimäkeä. Kun Aapo tuli paikanpäälle, hän tenttasi mitä Timo on tehnyt ja mitä osaa ja sanoi, tervetuloa paikka on sinun. Ei tullut Timosta ruotsalaista suklaatehtaan poikaa.

Timo toimi ensimmäiset 10 vuotta ensin fiksarina ja sittemmin myös kuorma-automekaanikkona. Sen jälkeen alkoi kiinteistönhoitajaksi, jossa toimikin kaikki nämä loput palvelusvuodet. Työnkuva on ollut hyvin laaja ja vaihteleva, riippuen onko tullut lunta vai reistaako ilmastointi tai onko tuuli pöllyyttänyt lehdet ja oksat parkkialueelle. Kesäisin työllistää nurmikkoalueiden leikkuut, ja kun lamput sammuu ja räpsii, huhuillaan Nissistä apuun. Ja onhan hän jopa toiminut metsurinakin, kun on puut kaadettu parkkipaikka-alueen laajennusta varten. On myös rakennettu toimistokoppeja ja välillä purettukin niitä. Voisi sanoa että oikea Hämiksen ”Ihmemies MacGyver”

Mutta entäs sitten tämä pyöräkone? Tämä Volvo BM641 vm-76 myytiin ensin uutena täältä Hämikseltä Säynätsalon tehtaalle koneurakoitsija Kauko Tullalle (silloin siis Hämis myi pyöräkoneita). Kauko halusi sitten 80-luvun alkupuolella uudemman ja tuli sellaista täältä ostamaan, niin tämä Volvo jäi tänne vaihdossa, ja jäi pysyvästi. Pyöräkone on saanut olla monessa hommassa apuna mm. lumitöissä, hiekkahommissa, nosturina, tikapuina, vain muutama asia mainitakseen. Volvo BM641 on myös tehnyt oman osuutensa nämä 40 vuotta ja lähtee ansaitusti Timon mukaan kotihommiin.

”Olen viihtynyt todella hyvin. Työ on ollut monipuolista ja vaihtelevaa, ja hienoa, että olen saanut toimia hyvin itsenäisesti. Jään oikein hyvillä mielin eläkkeelle, paremmasta paikasta ei voisi eläkkeelle jäädä.
Oloneuvokseksi en aio! Puuhaa löytyy metsätöissä, polttopuiden tekemisissä, kalastuksessa sekä muiden useiden harrastusten parissa. Nyt on myös enemmän aikaa lapsille, lapsenlapsille ja lapsenlapsenlapsille. Iso kiitos kaikille työkavereille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille näistä 43,5 vuodesta!”