Bensiini, Diesel, PlugIn hybridi, Täyssähköauto vai Kevythybridi?

Autoilu on jatkuvassa muutoksessa

Teknologian kehityksen myötä autoilu on jatkuvassa muutoksessa. Ympäristö- ja ilmastotavoitteet ohjaavat myös kehitystä. Pääasiallisena voimanlähteenä on ollut pitkään fossiiliset polttoaineet, mutta vaihtoehtoiset käyttövoimat yleistyvät nyt nopeasti. Perinteiset bensiini- ja dieselmoottorit olivat edelleen vuonna 2020 yleisimmät valinnat yhteensä yli 60 % osuudella kaikista rekisteröinneistä. Ns. kevythybridien osuus oli vajaat 20 % ja ladattavien plugin hybridien n. 14 %. Täyssähköautoja rekisteröitiin 4,4 % verran. Vaikka täyssähköautojen rekisteröintimäärä vaikuttaa vielä varsin pieneltä, on huomioitava että niiden osuus kasvoi vuodesta 2019 yli kaksinkertaiseksi (2019 osuus 1,7 %)


Mikä olisi oikea valinta?
Auton vaihtoa harkitsevat ovat ymmärrettävästikin hieman hämillään, mikä olisi oikea valinta?
Oikeaa vastausta ei olekaan, vaan valinta riippuu täysin käyttötarkoituksesta ja myös osin asuinpaikkakunnasta sekä liikkumisalueesta.
Myyjämme ovat asiantuntijoita ja auttavat mielellään tässä asiassa!

Bensiini ja Diesel / kevythybridit
Paljon ajavan kannattaa edelleen valita autokseen bensiini- tai dieselmoottorilla varustettu auto.
Näitä löytyy koko ajan enemmän myös ns. kevythybrideinä, joissa sähkömoottori avustaa liikkeellelähdöissä ja kiihdytyksissä, vähentäen polttoaineen kulutusta. Kevythybridi on oikea valinta nimenomaan niille, joiden päivittäiset ajomatkat ovat pitkiä. Tankillisella pääset hyvissä olosuhteissa jopa n. 1200 km! *

Lataus- eli pluginhybridiautot
Lataus- eli plugin hybridillä voit ajaa täysin sähköllä, jos vain ajomatkasi on siihen sopiva. Polttomoottori on kuitenkin heti apunasi jos tarvitset tehoa kiihdytyksiin tai matkasi on pidempi kuin sähkölatauksella pääsisit! Sähkötehon ja taloudellisen bensiinimoottorin tinkimätön yhdistelmä varmistaa pienet päästöt, erinomaisen joustavuuden ja voimakkaan ajokokemuksen.

Täyssähköautot
Täyssähköauto on vihreä ja vastuullinen valinta! Ajaminen on tasaista ja intuitiivista, tämä täytyy kokea itse!
Myynnissämme olevien sähköautojen toimintasäde voi olla jopa yli 400 km *. Tähän toki vaikuttaa auton merkki ja malli, sekä tietysti ajotapa, lisälaitteet ja sääolosuhteet.

Olipa valintasi mikä vain, meiltä löytyy siihen ratkaisu!
Koko Volvo-mallisto on sähköistetty, Renaultilta löytyy Clio, Captur, Megane ja myös Dacialta tulossa mielenkiintoisia uutuuksia!

* Toimintasäde perustuu WLTP- ja EPA-ajosykleihin. Todellinen toimintasäde voi vaihdella. Luvut perustuvat alustavaan tavoitteeseen.

Kysy myyjältäsi lisää!